Welk type zonnebril past bij mijn gezichtsvorm?

De vorm van je gezicht bepaalt voor een groot deel welke zonnebril jou het mooiste staat. Bekijk hieronder welke vorm jij hebt en welke zonnebril daar bij past. Daarna kun je in onze webshop eenvoudig filteren op bijvoorbeeld montuurtype.

Welk montuurtype bij welke gezichtsvorm?

Ik heb een rond gezicht

Als je een rond gezicht hebt, heb je volle wangen en rond gevormd bij je ronde kin en haarlijn. Daarnaast is jouw gezicht ongeveer even hoog als breed, waarbij het breedste punt ter hoogte van je ogen zit.

Welke zonnebrillen passen bij een rond gezicht? Kies voor een rechthoekige bril, deze maakt je gezicht langer en smaller. Een ovale, wayfarer of aviator zonnebril passen ook goed.

Welke zonnebrillen niet? Vermijd ronde monturen, dus ook cat eye en butterfly monturen. Hierdoor lijkt je gezicht namelijk nog ronder.

Ik heb een langwerpig gezicht

Een langwerpig gezicht wordt gekenmerkt door hoge jukbeenderen, een hoog voorhoofd en lange, smalle neus. Met de juiste bril kun je de lengte van je gezicht doorbreken.

Welke zonnebrillen passen bij een langwerpig gezicht? Kies voor een vierkante of ronde bril. Hierdoor lijkt je gezicht minder lang en breng je meer balans in je gelaat.

Welke zonnebrillen niet? Een kleine of smalle bril maakt je gezicht nóg langer. Een grote of brede bril is beter, hierdoor is je gezicht mooi in balans.

Ik heb een vierkant / hoekig gezicht

Bij een hoekig gezicht zijn jouw wangen, voorhoofd en kin ongeveer even breed. Daarnaast heb je een sterke kaaklijn. Het is de kunst om je hoekige gelaatstrekken te verzachten. Dat doe je door het juiste montuur te kiezen!

Welke zonnebrillen passen bij een hoekig gezicht? Kies een bril die breder is dan je kaaklijn en ga qua montuur voor een ovale bril of vlinderbril. Dit verzacht de hoekige gelaatstrekken van je gezicht. Ook half randloze monturen staan jou ontzettend goed!

Welke zonnebrillen niet? Een hoekige bril versterkt je hoekige vormen en zijn - tenzij je gaat voor een wat strenge look - afraders.

Ik heb een ovaal gezicht

Een gezicht met gemiddelde lengte, een afgeronde kaaklijn en ronde wangen die iets breder zijn dan het voorhoofd en de kin, noemen we een ovaal gezicht. Is dit jouw gezichtsvorm dan heb je geluk want bijna alle monturen staan jou goed!

Welke zonnebrillen passen extra goed bij een hoekig gezicht? Wil je de vorm van je gezicht benadrukken, kies dan voor een vlinderbril. Hierdoor komt de ovale vorm extra goed naar voren. Maar ook een wayfarer, aviator of vierkante zonnebril passen goed bij jou!

Welke zonnebrillen niet? Koop geen hele grote bril want deze maakt je gezicht kleiner.

Ik heb een hartvormig gezicht

Is jouw gezicht ter hoogte van je voorhoofd het breedst en wordt deze naar je kin toe steeds smaller? Dan heb je een hartvormig gezicht. In tegenstelling tot de andere gezichtstypen kun jij wél kiezen voor een bril in de vorm van je gezicht.

Welke zonnebrillen passen bij een hartvormig gezicht? Mooi is een breed montuur met subtiele accenten, bijvoorbeeld een aviator. Het montuurtype wayfarer is ook echt een aanrader voor mensen met een hartvormig gezicht.

Welke zonnebrillen niet? Een bril met veel versiering aan de bovenkant legt de nadruk op je brede voorhoofd. Dit raden wij af.

Ik heb een driehoekig gezicht

Een driehoekig gezicht wordt ook wel ‘peervormig’ genoemd. Heb je een spitse kaaklijn, met brede jukbeenderen en een smal voorhoofd? Dan heb jij dit gezichtstype.

Welke zonnebrillen passen goed bij een driehoekig gezicht?Zet een brede of ronde bril op als je een driehoekig gezicht hebt. Hiermee verbreed je als het ware je voorhoofd. Zo breng je je gezicht meer in balans. Ook kun je bij dit type gezicht kiezen voor een bril met details aan de bovenkant, zoals een vlinderbril of half-frame modellen. Dit maakt je gelaatstrekken zachter.

Welke zonnebrillen niet?blabla

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »